Gehoorbescherming is cruciaal in de metaalindustrie

10/09/2024

Een belangrijke oorzaak van gehoorschade op het werk is het niet dragen van gehoorbescherming. Dit kan leiden tot meer ziekteverzuim en een hoger risico op bedrijfsongevallen. Daarom is het cruciaal om de juiste gehoorbescherming te gebruiken.

Of je nu werkt in de bouw, industrie, beveiliging, zorg of als zelfstandig klusser, je komt vaak in aanraking met luid geluid dat je gehoor kan beschadigen. Er zijn veel sectoren waar schadelijk geluid voorkomt. Een belangrijke oorzaak van gehoorschade op het werk is het niet dragen van gehoorbescherming. Dit kan leiden tot meer ziekteverzuim en een hoger risico op bedrijfsongevallen. Daarom is het cruciaal om de juiste gehoorbescherming te gebruiken.

Gehoorschade: een veelvoorkomende beroepsziekte

Dagelijks worden veel werkenden blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Het is dan ook geen verrassing dat gehoorschade een van de meest gerapporteerde beroepsziekten is. Maar wanneer wordt geluid eigenlijk schadelijk? Als iemand minimaal 8 uur per dag, 5 dagen per week blootgesteld wordt aan geluiden boven de 80 dB(A), kan dit leiden tot blijvende schade. Dit is schadelijk voor zowel de medewerkers als het bedrijf. Daarom is het voor bedrijven verplicht om passende maatregelen te nemen om gehoorschade te minimaliseren. Op maat gemaakte oordoppen kunnen hierbij een effectieve oplossing bieden.

Oorzaken van gehoorschade op de werkvloer

De belangrijkste oorzaak van gehoorschade in de werkomgeving is langdurige blootstelling aan lawaai. Geluidsniveaus boven de 85 decibel kunnen schadelijk zijn, vooral bij langdurige blootstelling. Veelvoorkomende bronnen van lawaai op de werkplek zijn zware machines, gereedschap, voertuigen en luidruchtige werkomgevingen zoals bouwplaatsen en fabrieken.

Gevolgen van gehoorschade

Gehoorschade kan variëren van tijdelijke gehoorverlies en tinnitus (oorsuizen) tot permanente gehoorverlies. Dit kan niet alleen de kwaliteit van leven van de werknemer beïnvloeden, maar ook de productiviteit en veiligheid op de werkvloer. Werknemers met gehoorverlies kunnen moeilijker communiceren en signalen missen, wat kan leiden tot ongelukken en verminderde efficiëntie.

Verplichting tot het dragen van gehoorbescherming

Het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals otoplastieken op maat is cruciaal. Deze op maat gemaakte oordoppen bieden een hoge mate van bescherming en comfort, waardoor werknemers deze gedurende hun hele dienst kunnen dragen zonder ongemak.
Vanaf een geluidsniveau van 85 dB(A) zijn werkgevers verplicht om gehoorbescherming beschikbaar te stellen aan werknemers. Naast deze vergoeding is het ook verplicht dat de verstrekte gehoorbescherming daadwerkelijk gedragen wordt. Werkgevers dienen hierop toe te zien.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor otoplastieken

Koninklijke Metaalunie, Mevas enZilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te voorzien van de juiste preventieve middelen. Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van otoplastieken. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50%.

Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,-per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer je zelf in het collectief zelfverzekerd bent). Uit dit extra budget ontvang je nog eens €25,- extra korting op otoplastieken.

Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen en het is in te zetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds.

Laatste nieuws
Bekijk alle berichten

bij ziekte

2 jaar loondoorbetaling

Verzuimverzekering

uitgelicht

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen een arbeidskracht kwijt. U bent ook verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.

Laatste nieuwsberichten
Bekijk alle berichten
Mevas B.V. - icon-nieuwsbrief

Informatie die we graag met u delen

blijf op de hoogte